Gender Forward Pioneer Index: De meest gerenommeerde bedrijven ter wereld hebben meer vrouwen in hun senior management

dinsdag 08 maart, 2016

Weber Shandwick heeft haar Gender Forward Pioneer (GFP) Index 2016 gepubliceerd, waarin het percentage vrouwen in senior managementfuncties wordt gemeten bij bedrijven uit de Fortune Global 500. De Index is een aanvulling op Gender Equality in the Executive Ranks: A Paradox – The Journey to 2030, een wereldwijd onderzoek dat werd mogelijk gemaakt door Weber Shandwick en KRC Research en werd uitgevoerd door The Economist Intelligence Unit (EIU).

Volgens de GFP-Index maken vrouwen slechts 10,9% uit van de senior executives bij de 500 grootste bedrijven ter wereld. Bij geen enkel bedrijf zijn mannen en vrouwen gelijkelijk vertegenwoordigd in de hoogste gelederen en bijna 40% van de bedrijven heeft een senior managementteam dat geheel uit mannen bestaat. De Index laat ook zien dat bedrijven die door Fortune de status “Meest bewonderd” zijn toegekend, twee keer zoveel vrouwen in het senior management hebben als bedrijven met een lagere reputatie (respectievelijk 17% versus 8%).

De industrie waarin vrouwen het best zijn vertegenwoordigd in het senior management is de algemene handel (33% vrouwen). Noord-Amerika heeft het hoogste percentage vrouwen in het senior management (19%), terwijl Zweden de afzonderlijke markt is met het hoogste percentage vrouwen in het senior management (27%).

De publicatie van de GFP-Index valt samen met de formalisering van het dienstenaanbod van Weber Shandwick op het gebied van de betrokkenheid van vrouwelijke leidinggevenden. Weber Shandwick heeft zich ten doel gesteld bedrijven te helpen de zichtbaarheid van hun vrouwelijke senior executives te verhogen. Het dienstenaanbod op het gebied van de betrokkenheid van vrouwelijke leidinggevenden is gericht op het adviseren van ervaren executives op C-niveau en ambitieuze vrouwelijke leidinggevenden over het verbeteren van hun profiel, zowel extern als intern, om de reputatie van het bedrijf te versterken en de vijver van vrouwelijk toptalent binnen hun organisatie verder te ontwikkelen.

Klik hier om de wereldwijde infographic te bekijken.