Employee Engagement & Change Management

Betrokken en geïnspireerde medewerkers maken het verschil.

Wij ruimen bij elke communicatiestrategie altijd plaats in voor employee engagement. Wij geloven namelijk dat mensen die bij uw bedrijf werken uw belangrijkste en meest invloedrijke ambassadeurs zijn.  Zij kunnen de groei van uw bedrijf versnellen of belemmeren en maken soms deel uit van een vakbond of zitten op Facebook en LinkedIn.

Bij onze employee engagement strategie staan de twee belangrijkste onderdelen van een organisatie centraal: de medewerkers en de bedrijfsreputatie. Grote organisatorische veranderingen zoals een fusie of overname, herstructurering, consolidatie van bedrijfsonderdelen of technologische veranderingen veroorzaken onzekerheid, onrust en verlammen (tijdelijk) de operationele slagkracht van een onderneming.

We zoeken naar een manier om loyaliteit, advocacy en moraal te vergroten door communicatie, interne branding en Change Management.

Wij werken hierbij nauw samen met uw communicatieafdeling, HR, Legal en Business strategie. We zijn goed op de hoogte van alle relevante regelgeving en geloven in authentieke en eerlijke communicatie. We hebben ervaring met Europese en nationale ondernemingsraden en kunnen uw organisatie ondersteunen bij het uitrollen van programma’s in Nederland, Europa en andere continenten. Wij sturen in zo’n geval vanuit Nederland onze collega-kantoren aan. We zorgen hierbij voor gepaste wettelijke en inhoudelijke aanpassingen op basis van de nationale en internationale gevoeligheden.