Public Affairs

Wij helpen bedrijven met een optimale belangenbehartiging bij de overheid.

Public policy, oftewel overheidsbeleid, raakt iedere organisatie. Overheidsbeleid- en besluiten hebben ook gevolgen voor organisaties die niet iedere dag met de overheid bezig zijn. Daarnaast kan een politieke discussie gevolgen hebben voor de reputatie van een hele industrietak. En een onverwachte uitspraak van een politicus, een krantenartikel of een online post kan grote invloed hebben op uw bedrijfsdoelstellingen.

Traditionele lobby is niet meer genoeg om belangen optimaal te behartigen. Iedereen is online: bedrijven, consument-kiezers, pressiegroepen en politici. Wij helpen uw organisatie om uw totale communicatiestrategie vorm te geven en zo uw belangen optimaal te behartigen, zowel online als offline.

Wij zorgen voor een passende voorbereidings- en communicatiestrategie om reputatieschade te voorkomen of deze tot een minimum te beperken. Ook helpen wij bij het geven van een gepaste reactie in crisissituaties.

Wij ondersteunen organisaties bij het omgaan met politieke en ambtelijke instellingen in binnen- en buitenland. Het internationale netwerk van Weber Shandwick, met onder meer kantoren in Brussel (EU), Berlijn, Parijs, Rome en Londen, zorgt ervoor dat u altijd de juiste en meest actuele informatie krijgt. Ook helpen wij u op uw niveau overheidsrelaties op te bouwen.

Het Public Affairs team van Weber Shandwick combineert een gedegen kennis van de bewuste sector met uitgebreide politieke kennis. Wij hechten erg aan het beschermen van uw reputatie.

Onze diensten:

  • Monitoring en Business Intelligence
  • Politieke beleids- en risicoanalyse
  • Strategisch advies en scenarioplanning
  • Coalitievorming en actieve belangenbehartiging
  • Begeleiding bij parlementair onderzoek en parlementaire enquêtes