Weber Shandwick opent kantoor in Turkije en Kuweit

maandag 22 juli, 2013

Weber Shandwick heeft een nieuw kantoor opgezet in Istanbul, Turkije, en heeft Seda Yalçin aangetrokken om het kantoor te leiden in deze belangrijke groeimarkt. Yalçin, die overkomt van Grayling, zal CEO van het kantoor en lid van het EMEA leadership team worden.

Yalçin heeft meer dan tien jaar ervaring in PR en Public Affairs in Turkije, op EU-niveau in Brussel. Ze heeft bij FusionTel in Turkije gewerkt, is naar Brussel verhuisd voor een positie bij de Europese Commissie en heeft daarna voor Interel Public Affairs Consultancy gewerkt.

In 2010 ging ze terug naar Turkije om een senior positie bij Grayling te bekleden, eerst als hoofd van de Public Affairs practice en daarna in een algemene leidinggevende positie binnen het bureau. Ze heeft klanten vertegenwoordigd in Consumer Marketing, Corporate Communications en Public Affairs.

“Ik heb bijzonder veel zin om het Weber Shandwick team te komen versterken. Turkije met een groeiende economie heeft een hoop zakelijk potentieel voor Weber Shandwick en er zijn volop kansen binnen PR en Public Affairs. We zullen Weber Shandwick spoedig op de kaart zetten als een vooraanstaand adviesbureau in de Turkse markt,” zei Yalçin.

Weber Shandwick opent kantoor in Kuweit

Weber Shandwick heeft onlangs ook een kantoor geopend in Kuweit, dat het aantal kernkantoren van Weber Shandwick in het Midden Oosten naar vijf brengt (inclusief Dubai, Abu Dhabi, Qatar en Egypte). Het kantoor zal geleid worden door Rosie Muhanna, die meer dan tien jaar ervaring heeft in de communicatie-industrie, na een eerdere carrière als creative in de VS en vervolgens in het Midden-Oosten. Rosie gelooft sterk in vrijwilligerswerk in de lokale gemeenschap, en doet pro bono werk voor Human Rights Watch en een aantal lokale centra voor speciale behoeften.